In Memoriam Annie van Driel 23-11-1939 – 5-12-2020

10 december 2020 17:15

Op zaterdag 5 december 2020 ontvingen wij het trieste bericht dat ons lid van verdienste, erelid en drager van de Zilveren Speld van de KNVB, Annie van Driel op die avond om 18.30 uur is overleden.

Annie is op de afgelopen nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2020 nog gehuldigd voor zijn 70e jarig lidmaatschap. Die zijn er niet zoveel die dat halen. Hij was ondanks zijn ziekte, toch aanwezig op die middag. Hij was trots en gelijktijdig heel emotioneel Heel mooi dat Annie er was en dat hij nog met veel van onze leden heeft kunnen spreken.

In augustus 1949 werd Annie lid van onze vereniging en was ook actief als voetballer in die tijd. Op 5 februari 1958 werd Annie secretaris van onze vereniging t/m 5 augustus 1977, dus totaal ca. 19,5 jaar. Daarnaast heeft hij veel training gegeven aan de jeugd, werd zelf ook 1e elftal speler voor vele jaren.  In 1973/1974 heeft Annie heel veel hand en spandiensten verricht bij de bouw van het nieuwe clubhuis wat in 1974 samen met de 2 velden officieel werd geopend. Op 7 oktober 1977 werd Annie drager van de Zilveren Speld van de afdeling Dordrecht van de KNVB. Op 20 januari 1978 werd hij op onze vereniging benoemd tot lid van verdienste. Jaren later (negentiger jaren) is Annie ook nog benoemd tot Erelid. Op 3 september 1982 werd Annie gekozen tot voorzitter van onze vereniging. Deze functie heeft hij 12 jaar lang vervuld. Hij was altijd duidelijk en recht door zee. Je wist wat je aan hem had.

Alles bij elkaar is dit een enorme staat van dienst wat hij voor onze club heeft gedaan. Annie zou je een “mister Kerkwijk” mogen noemen. Hij was vanaf het begin af aan een manusje van alles, gaf trainingen, stond mee aan de wieg van “De Stormvogel” en kortom hij was eigenlijk bijna vanaf het begin van de vereniging altijd aanwezig en actief, op alle fronten. Ruim 32 jaar bestuurslid is uiteraard ook op bestuurlijk niveau een uitzonderlijke periode.

Annie, namens alle leden van onze vereniging bedankt voor jouw enorme bijdrage, inzet, passie en betrokkenheid voor v.v. Kerkwijk.

Diny, kinderen, kleinkinderen en overige familie, wij wensen jullie heel veel sterkte mede namens alle leden van onze club.

Bestuur v.v. Kerkwijk

Afbeelding1.jpg